Advertising

srijeda, 27. siječnja 2016.

Jedinstvena Cezar salata sa puretinom


 Ovaj, pomalo drugačiji recept, za popularnu Cezar salatu poprilično je jednostavan, a sama ova salata je idealan prilog mnogim jelima, u nekim mjestima se čak služi i kao predjelo, a u Jugoistočnoj Europi je poznata kao omiljeno novogodišnje jelo.


 Potrebni sastojci za Cezar salatu:
  • 300 grama bijelog purećeg mesa
  • 100 grama kačkavalja
  • 300 grama feta sira
  • 400 grama pavlake
  • glavica zelene salate
  • origano
  • crni biber
  • sok polovine limuna (po želji možete dodati i malo soka grejpfruta)
  • peršun
  • ulje
  • so

 Kako napraviti Cezar salatu? Priprema:


 Puretinu isjeckajte na omanje kockice i dinstajte na ulju. Zelenu salatu isjecite na rezance, a feta sir i kačkavalj izerendajte. Sve dobro promiješajte, pa dodajte začine: biber, origano, peršun i malo soli.

 U odvojenoj posudi pomješajte pavlaku, limunov sok (ako želite i sok od grejpfruta), te sve sjedinite i na kraju dekorišite po želji.

 Bon appetit :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Najpopularniji recepti:

Disqus Shortname

Widget Recent Post No.

Widget Random Post No.

Widget Recent Comment No.

PageNavi Results No.

Ads Inside Post

Comments system

Formulir Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *

IMG Scroll Animation (yes/no)

Subscribe Here

Business

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Flickr Widget

Recent

Flickr

Facebook