Ovaj, pomalo drugačiji recept, za popularnu Cezar salatu poprilično je jednostavan, a sama ova salata je idealan prilog mnogim jelima, u nekim mjestima se čak služi i kao predjelo, a u Jugoistočnoj Europi je poznata kao omiljeno novogodišnje jelo.
Potrebni sastojci za Cezar salatu:
- 300 grama bijelog purećeg mesa
- 100 grama kačkavalja
- 300 grama feta sira
- 400 grama pavlake
- glavica zelene salate
- origano
- crni biber
- sok polovine limuna (po želji možete dodati i malo soka grejpfruta)
- peršun
- ulje
- so
Kako napraviti Cezar salatu? Priprema:
Puretinu isjeckajte na omanje kockice i dinstajte na ulju. Zelenu salatu isjecite na rezance, a feta sir i kačkavalj izerendajte. Sve dobro promiješajte, pa dodajte začine: biber, origano, peršun i malo soli.
U odvojenoj posudi pomješajte pavlaku, limunov sok (ako želite i sok od grejpfruta), te sve sjedinite i na kraju dekorišite po želji.
Bon appetit :)
Nema komentara:
Objavi komentar