Advertising

četvrtak, 28. siječnja 2016.

Savršen ručak - Pile iz rerne, sa povrćem


  Nekada je, čak i kada imate vremena, teško napraviti obilan ručak od namirnica koje već imate ili koje su vam lako dostupne. Ovaj recept za pile iz rerne sa povrćem, idealno je rješenje za nedjeljni porodični ručak, a sasvim sigurno će unijeti živosti u vašu kuhinju, jer se sprema na jednostavan, ali ipak kreativan način.  


 Koji sastojci su vam potrebni za ovo jelo?
  • 1 pile - raspolovljeno (kilaža zavisi od vaših želja i potreba)
  • 300 - 500 grama krompira
  • 250-300 grama šampinjona
  • 3 glavice bijelog luka
  • 1-2 glavice crvenog luka
  • 1 limun
  • biber
  • so
  • možete, a i ne morate dodati pileći temeljac

 Kako spremiti pečenu piletinu u rerni?

 Piletinu posolite, pobiberite i lgano pospite izerendanom koricom limuna (možete koristiti i vegetu ili neki drugi, sličan, način po želji) i ostavite je da odstoji neko vrijeme. Ovo je važno jer se tako piletina marinira, a meso upija začine koje ste stavili.

  Krompir izrežite na komade, kao i jednu glavicu crvenog luka. Šampinjone također izrežite i to na četvrtine, a bijeli luk možete rezati na listiće. Poslije toga, pile uvaljajte u brašno i propržite sve dok ne porumeni. Izrezano i začinjeno povrće zatim poredajte u tepsiju i zatim u tepsiju stavite i piletinu.

 Kada je sve spremno, piletinu ukoliko želite možete posuti pilećim temeljcem, ako ste ga spremili, zatim je pokrijte folijom za pečenje i pecite u unaprijez zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nekih 40ak minuta. Na kraju, skinite foliju i pecite još nekih 15 minuta.


 Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar

Najpopularniji recepti:

Disqus Shortname

Widget Recent Post No.

Widget Random Post No.

Widget Recent Comment No.

PageNavi Results No.

Ads Inside Post

Comments system

Formulir Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *

IMG Scroll Animation (yes/no)

Subscribe Here

Business

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Flickr Widget

Recent

Flickr

Facebook