Jednostavno, ali ukusno jelo, pileći medaljoni sa šampinjonima će zaarantovano unijeti živost u vašu kuhinju i omogućiti vam da uz obične namirnice, koje sasvim sigurno već imate, iznenadite svoje ukućane. Pogledajte!
Potrebni sastojci:
- 600 grama pilećih fileta
- peršun
- jedna kriška polubijelog hljeba
- 2 jajeta
- biber
- so
- pola šoljice mlijeka
- 50 grama putera
- jedna glavica crnog luka
- 200 grama šampinjona
- 200 grama kačkavalja (najbolje talijanskog)
- kukuruzno brašno
- brašno
Pileće filete skuhati zajedno sa peršunom, zatim iskuhano mesi ohladiti i samljeti. Sredinu kriške hljeba potopiti u mlijeko, potom ga lagano iscijediti i dodati u samljevene pileće filete. Poslije toga, dodajte jaja, puter, biber i so. Dobijenu masu dobro izmješajte rukama.
Šampinjone pržiti sa lukom, a kačkavalj isjeći na tanke listove. Samljeveno meso podijelite u više dijelova (4-5), pa ih oblikujte u kvadrat. Po sredini poredajte narezane listove sira (ili ga narendajte) i preko stavite nadjev od šampinjona. Zatim sve oblikujte u medaljone, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i na kraju u kukuruzno brašno. Pržite na ulju dok ne porumene.
Nema komentara:
Objavi komentar