Advertising

srijeda, 27. siječnja 2016.

Zlatni Pileći Medaljoni sa Šampinjonima


  Jednostavno, ali ukusno jelo, pileći medaljoni sa šampinjonima će zaarantovano unijeti živost u vašu kuhinju i omogućiti vam da uz obične namirnice, koje sasvim sigurno već imate, iznenadite svoje ukućane. Pogledajte!

 Potrebni sastojci:
  • 600 grama pilećih fileta
  • peršun
  • jedna kriška polubijelog hljeba
  • 2 jajeta
  • biber
  • so
  • pola šoljice mlijeka
  • 50 grama putera
  • jedna glavica crnog luka
  • 200 grama šampinjona
  • 200 grama kačkavalja (najbolje talijanskog)
  • kukuruzno brašno
  • brašno

  Priprema:

 Pileće filete skuhati zajedno sa peršunom, zatim iskuhano mesi ohladiti i samljeti. Sredinu kriške hljeba potopiti u mlijeko, potom ga lagano iscijediti i dodati u samljevene pileće filete. Poslije toga, dodajte jaja, puter, biber i so. Dobijenu masu dobro izmješajte rukama.

 Šampinjone pržiti sa lukom, a kačkavalj isjeći na tanke listove. Samljeveno meso podijelite u više dijelova (4-5), pa ih oblikujte u kvadrat. Po sredini poredajte narezane listove sira (ili ga narendajte) i preko stavite nadjev od šampinjona. Zatim sve oblikujte u medaljone, uvaljajte ih u brašno, pa u jaja i na kraju u kukuruzno brašno. Pržite na ulju dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar

Najpopularniji recepti:

Disqus Shortname

Widget Recent Post No.

Widget Random Post No.

Widget Recent Comment No.

PageNavi Results No.

Ads Inside Post

Comments system

Formulir Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *

IMG Scroll Animation (yes/no)

Subscribe Here

Business

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Flickr Widget

Recent

Flickr

Facebook