Advertising

ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Rolat od špinata



 Estetski privlačno i iznimno dekorativno, ovo jednostavno jelo idealno je za Švedski sto, a može poslužiti i kao predjelo. Sprema se lako i brzo!


 Potrebni sastojci za rolat od špinata
 

 Sastojci za tijesto:

  • 6 jaja
  • 1/3 šolje vode
  • 1/3 šolje mlijeka
  • 1 čajna kašika soli
  • paketić praška za pecivo
  • 500 grama smrznutog špinata

Sastojci za biskvit:
  • 2-3 svježa paradajza
  • 2 paprike (crvena, žuta ili zelena) 
  • pola čajne kašike soli
  • 500 grama svježeg kravljeg sira
  • kašika vegete
  • par kašika kiselog vrhnja


    Kako napraviti rolat od špinata?

    Priprema tijesta:  
  Odvojiti bjelanjak od žumanjka i izmiksati žumanjke dok smjesa ne postane čvrsta i pjenušava. Dodajte brašno, so , 3 kaščice vode, zatim 3 kaščice mlijeka i ranije odmrznut špinat.

 Nakon toga dodajete 6 bjelanaka i prašak za pecivo. Sve dobro izmješati mikserom, te smjesu izliti u plitku, malo namašćenu, tepsiju prekrivenu alu folijom.

 Peći 15-20 minuta, na oko 180-200 stepeni. Kad je biskvit pečen kako treba, zajedno ga sa alu folijom zarolajte u rolat i pustite da se potpuno ohladi.


       Priprema smjese:


 U svježi kravlji sir dodajte Vegetu, paprike izrezane na kockice i paradajz. Sve zajedno dobro promiješajte. Zatim ohlađen rolat odmotajte iz alu folije i lagano napunite smjesom kravljeg sira. Poslije toga ponovo zarolajte i stavite u frizider.


 Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar

Najpopularniji recepti:

Disqus Shortname

Widget Recent Post No.

Widget Random Post No.

Widget Recent Comment No.

PageNavi Results No.

Ads Inside Post

Comments system

Formulir Kontak

Naziv

e-pošta *

Poruka *

IMG Scroll Animation (yes/no)

Subscribe Here

Business

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Flickr Widget

Recent

Flickr

Facebook